Nyitvatartási idő

H - P: 6:00 - 20:00

Ügyfélfogadási idő

H - P: 8:00 - 15:00 

INGYENES nyelvi képzések

SZENT LÁSZLÓ ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

adószáma, amire az SZJA 1 %-a utalható:

18516108-1-05

Bsz: 11734107-20122188


 Nagy Lajos Alapítvány

Adószám: 18430512-1-05

 

Fogadóóra időpontok

1574341
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1104
1260
10253
1547784
42471
60273
1574341

SuliBuli:"még a végén barátok leszünk!:))" tehetséggondozó program

 

SuliBuli: „még a végén barátok leszünk!:))))”

NTP-KNI-18-0037

60 órás tehetséggondozó program a Szent Lászlóban

  Iskolánk Akkreditált Kiváló Tehetségpontként számos tehetséggondozó programot valósít meg változatos tevékenységekkel és változatos keretek között. Ebben a tanévben indult a 7. osztályosok számára a „SuliBuli”, amely a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósult meg.

    A 60 órás, egész tanévet lefedő projektet összetett célrendszerrel terveztük meg. Egyrészt igyekeztünk  játékos formában a matematikai logikát népszerűvé tenni a „logikaszinóban”. Különböző logikai játékokat próbálhattak ki a bevont diákok: Malom, Gobang, Pente, Tőtikék, Quarto, Fanorama, Reversi… .

A kémiai kísérleti foglalkozásokon az eszközhasználat elsajátítása mellett látványos kísérleteket végeztek, illetve dokumentáltak: megtudták, mi miért füstöl, színesedik, miért képződnek bizonyos gázok, miért „tör ki” a kóla  vulkánként a Mentos cukorka hatására a flakonból.  Bemutatóórákat, foglalkozást tartottak – nagyon jó hangulatban.

A tanulásmódszertani foglalkozásokon ismerkedtek saját tanulási szokásaikkal, stílusukkal. Szövegeket értelmeztek, vázlatoltak, információkat kerestek, rendszereztek választott témában. Prezentációt készítettek. Egyszóval: arra készültek, amivel a tanórákon találkozhatnak.

A kommunikáció- és személyiségfejlesztés a beszélgetésről, az önvizsgálatról, önelemzésről, a játékról szólt. Megtanultak figyelni egymásra, arra törekedve, hogy tiszteljék, pozitív módon kezeljék társaikat.

A 2 napos tanulmányi kirándulás szintén a program része volt. Az erdőtelki arborétum után Hatvanba utazott a csoport a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumba. A gyönyörűen felújított kastélyban interaktív kiállítás várta a csapatot. Majd az Élménytérben töltötték a délutánt – vadászokként. A második napon Budapesten folytatódott a program. A Láthatatlan Kiállítás a Millenárison a vakok és gyengén látók világát, életének kihívásait szemléltette különböző élethelyzetekbe vezetve a koromsötétében a látogatókat. Az Andrássy Élményközpontban pedig az Avatar Discovery bámulatos világa varázsolta el a fáradt csoportot.

    Az eltelt év összekovácsolta a bevont tanulókat, a programok a fejlesztésen túl a csoportdinamikai folyamatok alakulását is segítették. A SuliBuli igazán még most kezdődött el!

 FÉNYKÉPEK

 Videó