Nyitvatartási idő

H - P: 6:00 - 20:00

Ügyfélfogadási idő

H - P: 8:00 - 15:00 

INGYENES nyelvi képzések

SZENT LÁSZLÓ ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

adószáma, amire az SZJA 1 %-a utalható:

18516108-1-05

Bsz: 11734107-20122188


 Nagy Lajos Alapítvány

Adószám: 18430512-1-05

 

Fogadóóra időpontok

1626973
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
730
1088
1818
1614540
44148
50955
1626973

Szakmák Éjszakája 2019.

 

Szakmák éjszakája 2018.


Tőzsdejáték ( kereskedés részvényekkel; a gazdasági események hatása a részvények árfolyamára)

Érdeklődéstől függően csoportokat hozunk létre, amelyek induló pénzkészletet kapnak. Ebből a tőzsdén részvényeket vásárolhatnak. A tőzsdén különböző cégek részvényei forognak, amelyeknek árfolyama a gazdasági eseményektől függően változik. A csoportok reagálnak az árfolyam változásra, azaz vesznek vagy eladnak a saját részvényeikből. A játék végén a csoportok megállapítják részvényeik értékét az aktuális árfolyamon valamint a pénzkészletüket. Az a csoport nyer, aki magasabb értékű vagyont halmozott fel.

Gyorsírás bemutatása (előnyei, felhasználási területei, folyóírás és gyorsírás különbségei, érdekessségek)

Az érdeklődőknek a szaktanár mesél a gyorsírás lényegéről, céljáról, hogy mely területeken tudják ennek az ismeretnek hasznát venni, majd átír különböző szavakat, mondatokat folyó írásról gyorsírásra. A tanulók megtanulhatják a saját nevük írását is ezekkel a különös írásjegyekkel.

Szállítási módok bemutatása játékos formában(Különböző szállítási módok előnyeinek és hátrányainak összepárosítása)

A résztvevőket véletlenszerűen 4 csoportba osztjuk. Mindegyik csoport húz egy közlekedési módot: közúti, vasúti, légi vagy vizi közlekedés. Egy kartont ragasztunk fel a falra, melyen mind a 4 szállítási mód fel van tüntetve. Mindegyik csoport kártyákat kap, melyen előnyök és hátrányok vannak felsorolva. A feladat az, hogy a csoport a húzott közlekedési módra jellemző előnyöket és hátrányokat helyesen kiválogassa meghatározott idő alatt. A kiválogatott kártyákat ezt követően felragasztják a kitűzött kartonra.  A csapatkapitány bemutatja az általuk kiválasztott előnyöket és hátrányokat és az a csapat nyer, aki helyesen és a legrövidebb idő alatt válogatta ki a kártyákat.

Élő emberes közgazdasági társasjáték egyszerű, mindennapi kérdésekkel.

A közgazdaság ágazathoz kapcsolódó egyszerű, mindennapi ismereteket feltételező kérdéseket tartalmazó színes kártyák közül annak megfelelően húz a játékos egyet, hogy előzőleg a nagy méretű dobókockával dobott és előre lépett a terem padlóján kiterített nagy méretű társasjáték szines mezőin. Olyan színű kérdést húz, amilyen színű mezőre lépett. A helyes válasz után újabb dobás következik, majd előre lép a játékos a dobott számnak megfelelően és újabb kérdés húzása következik, egészen addig, amíg végig nem ér a játékos a társasjáték mezőin.

Rendőrségi eszközök, tárgyak bemutatása, kipróbálása

Az érdeklődőknek lehetőségük lesz különböző tárgyakat, eszközöket kipróbálni, amelyeket a bűnügyi helyszín biztosításánál használnak, kipróbálhatják az ujjlenyomat mintavételt, beöltözhetnek rendőri egyenruhába, rendőrségi dokumentumokat( bűnügyi  jegyzőkönyv) ismerhetnek meg.

Prezentációk bemutatása az összefüggő nyári gyakorlatról

Ebben a programban a nyári szakmai gyakorlatot teljesített diákok mutatkoztak be, és prezentáció formájában mesélnek a gyakorlati élményeikről, tapasztalataikról. Megtudhatjuk, hogy mit tanultak, milyen újdonságokat láttak, milyen konkrét feladatokat kellett ellátniuk, milyen szakmai segítséget kaptak és milyen területekre nyertek betekintést.

"Pénzutazás" -  pénzkiállítás, pénznyomtatás. Megfigyelhetjük, hogy az idők során hogyan változtak a bankjegyek és érmék, sőt a tanulók saját maguk is gyárthatnak pénzt…

Az érdeklődőket ezzel a programmal a pénz világába kalauzoljuk, a billpengőtől egészen a ma használatos pénzekig. Megfigyelhető a változás anyagösszetételben, színben, formában, alakban, biztonsági jegyekben.

"Szakmázzunk" - interaktív játék az iskolánkban folyó képzésekről

Az iskola géptermében tanulók vagy tanulócsoportok online tesztet töltenek ki megadott ismeretanyag (brossúra, szórólap) felhasználásával meghatározott idő alatt. Az ismeretanyag az iskolában folyó képzésekről és szakmai érdekességekről szól.

"Hol rejtőzök?" - Pénzmemóriajáték. Megfigyelőképesség, memória, emlékezőképesség, gyorsaság.

A feladatot egyénileg vagy párban végezhetik. Egy kartonlapon 16 ablakocskát vágunk, melyeket megszámozunk és ezek alá 4X4 különböző bankjegyet ragasztunk (8 bankjegy párban). A feladat, minél rövidebb idő alatt mind a 8 bankjegypár megtalálása.

"Ki vagyok én?" - Szlogenek és logok a hazai piacon.

A tanuló/tanulócsoport húz egy borítékot, amiben több logó szétvágott darabjai találhatók. Ezekből a darabokból kell összeállítania az eredeti logót, amihez a borítékban található megfelelő szlogent kell párosítani.

"Szemtelen írás" - tízujjas vakírás. A tanulók egy rövid szöveget hallanak, amit lehetőleg hiba nélkül kell hallás után legépelniük.

A tanulók gépteremben ülnek és  megadott idő alatt egy rövid szöveget gépelnek hallás után úgy, hogy sem a billentyűzetre sem az ujjaikra nem pillantanak, csak a monitort és a másolandó szöveget nézik.

"Védd magad" - önvédelmi bemutató, támadás elhárítás, fogásból, folytásból való szabadulás

4-6 tanuló az oktatók közreműködésével tart bemutatót, amelynek célja az önvédelmi fogások megismerése, támadás elhárítása, eszközös támadás kivédése. A bemutató során a fogások lassan majd életszerűen kerülnek végrehajtásra, így hasznos ismeretek szerezhetőek.

 Fénykép