Nyitvatartási idő

H - P: 6:00 - 20:00

Ügyfélfogadási idő

H - P: 8:00 - 15:00 

INGYENES nyelvi képzések

SZENT LÁSZLÓ ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

adószáma, amire az SZJA 1 %-a utalható:

18516108-1-05

Bsz: 11734107-20122188


 Nagy Lajos Alapítvány

Adószám: 18430512-1-05

 

Fogadóóra időpontok

1410918
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
642
1368
2010
1398183
26149
31566
1410918

24 órás vetélkedő 2019.

Március 9-én iskolánk 28 tanulójával részt vettünk a Gyöngyösön megrendezésre került 24 órás vetélkedőn. A vetélkedő lényege, hogy egy teljes napon keresztül kellett különböző feladatokat megoldanunk. Ezek végrehajtásához szükség volt a kreativitásunkra, ügyességünkre, gyorsaságunkra, és természetesen rengeteg kitartásra és türelemre.  Mindegyik feladatot meghatározott időpontra kellett elkészítenünk, tehát fontos volt odafigyelni az időbeosztásra. A vetélkedő egy tornacsarnokban zajlott, melynek területét, csak néhányszor hagytuk el.

A vetélkedő előzetes feladataként össze kellett raknunk a saját királyi udvartartásunkat a csapatunk tagjaiból, valamint készítenünk kellet egy néhány perces videoclip-szerű csapattáncot, amellyel bemutatkoztunk a rendezvényen. A tánc mellett zászlót, és egy műanyag flakonokból álló királyi trónt is készítettünk. Megírtuk népünk történetét, majd saját dalszöveget írtunk táncunk zenéjére, amellyel elmeséltük a mesénkben lezajló csatajelenetet.

A program egy jelmezes felvonulással indult Gyöngyös utcáin és főterén. A főtéren közös tánccal teremtettük meg a hangulatot, valamint ismertették a verseny szabályait. Ezután visszatértünk a csarnokba és elkezdődött a küzdelem. Elsőként minden csapat előadta a táncát, amit előzetesen készítettünk, majd megkaptuk az első feladatainkat, amelyeknek már kisebb csoportokban látunk neki. A nap folyamán számtalan zenés és táncos előadást kellett készítenünk, majd előadnunk a zsűrinek. Az efféle feladatok között pedig folyamatosan sorversenyek és különböző ügyességi játékok zajlottak. Míg egyesek órákon keresztül dolgoztak egy-egy maketten vagy festményen, addig mások serényen törték a fejüket a következő előadás koreográfiáján, vagy történetén, illetve voltak, akik a sportteljesítményükkel igyekeztek pontokat szerezni a csapatnak. A vetélkedőn 6 csapat vett részt, akikkel rivalizálás helyett folyamatosan bíztattuk egymást és szurkoltunk egymásnak. Sőt többször előfordult, hogy a táncos produkciókba a többi csapat tagjait is bevontuk.

A vetélkedő hihetetlen élmény volt mindannyiunk számára, hiszen a feladatok megoldása mellett rengeteget szórakoztunk és nevettünk. Jobban megismertük azokat, akikkel addig csak az iskola folyosóin futottunk össze, és ezzel új barátokra tettünk szert. Az idei résztvevők közül valószínűleg jópáran ott leszünk a következő alkalommal is, és reméljük, hogy jövőre még többen csatlakoznak hozzánk.

 

Berecz Antónia 10.A