Nyitvatartási idő

H - P: 6:00 - 20:00

Ügyfélfogadási idő

H - P: 8:00 - 15:00 

INGYENES nyelvi képzések

SZENT LÁSZLÓ ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

adószáma, amire az SZJA 1 %-a utalható:

18516108-1-05

Bsz: 11734107-20122188


 Nagy Lajos Alapítvány

Adószám: 18430512-1-05

 

Fogadóóra időpontok

1627114
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
871
1088
1959
1614540
44289
50955
1627114

24 órás vetélkedő 2019.

Március 9-én iskolánk 28 tanulójával részt vettünk a Gyöngyösön megrendezésre került 24 órás vetélkedőn. A vetélkedő lényege, hogy egy teljes napon keresztül kellett különböző feladatokat megoldanunk. Ezek végrehajtásához szükség volt a kreativitásunkra, ügyességünkre, gyorsaságunkra, és természetesen rengeteg kitartásra és türelemre.  Mindegyik feladatot meghatározott időpontra kellett elkészítenünk, tehát fontos volt odafigyelni az időbeosztásra. A vetélkedő egy tornacsarnokban zajlott, melynek területét, csak néhányszor hagytuk el.

A vetélkedő előzetes feladataként össze kellett raknunk a saját királyi udvartartásunkat a csapatunk tagjaiból, valamint készítenünk kellet egy néhány perces videoclip-szerű csapattáncot, amellyel bemutatkoztunk a rendezvényen. A tánc mellett zászlót, és egy műanyag flakonokból álló királyi trónt is készítettünk. Megírtuk népünk történetét, majd saját dalszöveget írtunk táncunk zenéjére, amellyel elmeséltük a mesénkben lezajló csatajelenetet.

A program egy jelmezes felvonulással indult Gyöngyös utcáin és főterén. A főtéren közös tánccal teremtettük meg a hangulatot, valamint ismertették a verseny szabályait. Ezután visszatértünk a csarnokba és elkezdődött a küzdelem. Elsőként minden csapat előadta a táncát, amit előzetesen készítettünk, majd megkaptuk az első feladatainkat, amelyeknek már kisebb csoportokban látunk neki. A nap folyamán számtalan zenés és táncos előadást kellett készítenünk, majd előadnunk a zsűrinek. Az efféle feladatok között pedig folyamatosan sorversenyek és különböző ügyességi játékok zajlottak. Míg egyesek órákon keresztül dolgoztak egy-egy maketten vagy festményen, addig mások serényen törték a fejüket a következő előadás koreográfiáján, vagy történetén, illetve voltak, akik a sportteljesítményükkel igyekeztek pontokat szerezni a csapatnak. A vetélkedőn 6 csapat vett részt, akikkel rivalizálás helyett folyamatosan bíztattuk egymást és szurkoltunk egymásnak. Sőt többször előfordult, hogy a táncos produkciókba a többi csapat tagjait is bevontuk.

A vetélkedő hihetetlen élmény volt mindannyiunk számára, hiszen a feladatok megoldása mellett rengeteget szórakoztunk és nevettünk. Jobban megismertük azokat, akikkel addig csak az iskola folyosóin futottunk össze, és ezzel új barátokra tettünk szert. Az idei résztvevők közül valószínűleg jópáran ott leszünk a következő alkalommal is, és reméljük, hogy jövőre még többen csatlakoznak hozzánk.

 

Berecz Antónia 10.A


 

 

Nemzetek kultúrája 2018.

2018. november 15-én, csütörtökön a hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került iskolánkban a Nemzetek kultúrája program. Idén 5 osztály képviselt különböző országokat a 10. évfolyamból, az A osztály Ausztráliát, a B osztály Hollandiát, a C osztály Argentínát, a D osztály Kubát, és az E osztály Izraelt mutatta be nekünk. Láthattunk tradicionális táncokat, kreatív kellékeket, amiket minden osztály magának készített. Finom, és különleges ételeket főztek nekünk, és érdekes bemutatókat hallhattunk az országokról szöveg és videó formájában egyaránt. Minden osztály részesült díjazásban, a legjobb ételt a 10.C, a legjobb tálalást a10.D, legjobb nemzet bemutatást a 10.A, a legjobb táncot és koreográfiát a10.B és a legjobb plakátot a 10.E osztály nyerte el az 5 tagú zsűri pontozása alapján.

Köszönjük a felkészült osztályok, és segítőik munkáját, idén is kreatív, színvonalas programban volt részünk.

Mile Anna 11.A

 

Videó

 

 

Gólyatábor 2018.

Beszámoló a 2018-as gólyatáborról

A Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma, Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma idén nyáron is szervezett gólyatábort a leendő 9. évfolyamosok számára.

A 3 napos tábor, mint minden eddigi évben Bogácson került megszervezésre az iskolai diákönkormányzat által 2018. augusztus 21-23-ig. A jelentkezők névsora alapján készítettünk egy facebook csoportot, ahol a tábort megelőző két hétben információkkal és kedvcsináló képekkel, üzenetekkel láttuk el leendő iskolatársainkat.

Elérkezett az első nap, 11 óra körül minden kis gólya megérkezett épségben a táborhelyre, ahol már felkészülten várta őket 10 fős lelkes csapatunk Kelemen Beáta tanárnővel és Jacsó Balázs tanárúrral. 55 gólya érkezett hozzánk, akiket 2 apartmanban helyeztünk el, ahol egy-egy tanár és segítők vigyáztak rájuk.

Egy gyors eligazítás után ebédelni mentünk a strandra, majd visszatérve egy rövid csendespihenő után pólókat festettünk, csapatcímereket készítettünk és ismerkedős játékokat játszottunk. Minden csapat kb. 12 főből állt, és különböző csapatszíneket kaptak. Nagyon eseménydúsan és jó hangulatban telt a délután, amit egy vacsora előtti sorversennyel zártunk.

Este az iskola diákjaiból alakult zenekar előadását hallgathattuk meg. Ezután a gólyák újabb kidolgozós feladatokat kaptak, majd éjszakai túra következett a környéken, amit mindenki nagyon élvezett. Este 11 órakor volt kapuzárás és takarodó.

2. nap a csapat egy része a tanárúr felügyelete alatt lemehetett a strandra, a másik része pedig addig pihenhetett és kidolgozta az előzetes feladatokat.

13.30-ra érkeztek az osztályfőnökök, így a csapatok különváltak osztályokra. Ismerkedés, osztályzászló festés, és kvízkérdések következtek az osztályfőnökökről. A nagy meleg és a tűző nap ellenére jól szórakoztunk.

Este egy kis disco-ra is sor került, amit az eredményhirdetés, oklevélosztás, eskütétel előzött meg, és ami a legfontosabb Guszti az új vándor plüssgólya is otthonra lelt a 2018-2019-es tanévre a 9.D osztály sárga csapatánál.

Másnap 8 és 9 óra között reggelizés, pakolás és a búcsú következett, a szülők megérkeztek, és véget ért a tábor, melyről mindenki kicsit fáradtan, de annál boldogabban, új élményekkel és barátokkal térhetett haza. Úgy gondolom, hogy az új ötleteknek és a tanári támogatásnak köszönhetően emlékezetes és eseménydús tábort sikerült szerveznünk.

 

Mile Anna 11. A

 

FÉNYKÉPEK

 

 

Add a Kezed Lakóotthon 2018.02.21.

A gimnázium, valamint a Széchenyi István Katolikus Középiskola tanulói, összesen 14-en, két tanárnő kíséretében 2018 február 21-én délután, a mezőkövesdi Add a Kezed Lakóotthon fogyatékkal élő lakóit látogattuk meg.

A helyszínre érve nagy szeretettel fogadtak bennünket, és élvezettel vettek részt a kellemes zene kíséretében nekik tartott kézműves foglalkozáson. A farsang jegyében elkészített alkotásaikat, maszkokat, álarcokat kartonokra helyeztük, hogy a falra felfüggesztve majd visszaemlékezhessenek az örömteli pillanatokra.

A foglalkozás végén közös fotót készítettünk, majd elbúcsúztunk egymástól.

Nagyon örültünk, hogy mosolyt láthattunk arcukon, és hogy életet vittünk monoton hétköznapjaikba!

Várjuk a következő találkozást velük, és reméljük, hogy legközelebb mások is csatlakoznak hozzánk, és megtapasztalhatják, milyen fontos az elfogadása, segítése, fogyatékkal élő embertársainknak!

 

Tóth Vanessza 10. A

Németh László 11. D

 

Diákönkormányzatról

DIÁKÖNKORMÁNYZAT

Hétfőnként ülést tartunk, melyen az aktuális problémákat vitatjuk meg. Az itt felmerülő kérdésekre az igazgatónő, vagy igazgatóhelyettes próbál válaszolni, ha összetettebb problémáról van szó, akkor nevelőtestületi értekezleten megvitatjuk.

Állandó programjaink:

- A leendő középiskolásoknak a gólyatábor szervezése, lebonyolítása,

- A 10. évfolyamon a Nemzetek Kultúrája vetélkedő,

- A 11. évfolyamon a diáknap,

- Mikuláskor ellátogatunk az Add a kezed lakóotthonba, ahol fogyatékkal élő emberek laknak és egy kis műsorral és ajándékkal kedveskedünk nekik.

- A téli szünet előtti hét egyik délutánján filmvetítést szervezünk

- Működtetjük az iskolarádiót és még több aktuális programot is becsempészünk az iskolai életbe (pl. teaosztás a nyílt napra érkező diákoknak és kísérőiknek, Valentin napi meglepetés, farsang).

 

Vezetőségi tagok:

Szabó Petra 12. D

Mile Anna 10. A

Németh László 11. D

 

Tagok:

Pethe Ákos 13. D

Kerékgyártó Evelin 12. D

Ölyüs Alexandra 12. D

Karuczka Gábor 12. A

Boldizsár Dávid 11. A

Radványi Júlia 11. A

Németh László 11. D

Pető Nikolett 11. E

Juhász Veronika 11. E

Tóth Vanessza 10. A

Kiss Erik 10. A

Molnár Gréta 10. A

Gróf Richárd 10. C

Varga Péter 9.A

Kiss Laura 9. C

Nahóczki Dominik 9. D

 

Diákönkormányzatot segítő tanár: Kelemen Beáta

 

 

 

 

7.B gólyatúra 2016.

Gólyatúra 2016

7/b

 

Egy szép napsütéses napra terveztük az osztályunk gólyakirándulását, a Bükkbe.

9:00-kor találkozott az új osztály. Nagyon izgatottan szálltunk fel a Szafaribuszra. A lányok csendesebben, a fiúk hangosabban fejezték ki izgalmukat.

Egy kicsi buszozás után odaértünk a Szent Anna forráshoz. Miután néhányan megkóstolták a vizet, tovább indultunk a következő állomáshoz. Ez egy pihenő hely volt. A pihenő helyen egy játékos feladattal mindenki megismerkedett egymással. Onnan elindultunk egy lakó barlanghoz, ahova be is lehetett menni. Fölfelé indultunk tovább Ódor várához és ott megpihentünk.

Itt készült az első osztályképünk. A következő állomás a Suba-lyuk volt. Nagyon sokat kellett gyalogolni, hogy felérjünk odáig. Amikor felértünk megpihentünk, majd a túravezetőnk (aki egyben a sofőrünk is volt) elmesélte a Suba-lyuk történetét. A lefelé vezető út sem volt könnyebb, mert eléggé csúszott. Miután mindenki leért felszálltunk a buszra és elindultunk a Hórvölgyi Látogatóiközponthoz, ahol 1 órát kaptunk, hogy kipróbáljuk a játékokat és megebédeljünk a Hórvölgyi Remete Étteremben.

 Mikor letelt az ígért idő, felszálltunk a buszra, és elmentünk az utolsó állomásunkra, a Felső-szorosi szurdokhoz. Miután szétnéztünk lent, a busz Mezőkövesdre indult.

Nagyon tetszett mindenkinek ez a kirándulás. Fáradtan értünk haza, de nem bántuk meg, mert nagyon jó volt minden, amit a mi kedves osztályfőnökünk szervezett.

Készítette:

Regina

Nóra

Lilla

Lili

 

 

Gólyatábor 2016.

 

 

Gólyatábor 2015.

 

Videó

 

 

Gólyatábor 2014.

Gólyatábor Bogácson

 

A diákönkormányzat tagjai ebben az évben is szerveztek gólyatábort a leendő 9. évfolyamosoknak.

A rendezvénynek Bogács adott helyet augusztus 25-től 27-ig.

A „gólyák” megismerték osztály- és évfolyamtársaikat és osztályfőnökeiket, hasznos információkat kaptak a gimnáziumról.

Akadályverseny, számháború, bátorság-próba, ügyességi vetélkedő – ezekre mind a két nap sor került.

A jól sikerült rendezvény előkészítésében, lebonyolításában a következő diákok vettek részt:

 

Radványi Viktória      13. A

Máté Virág                 12. A

Tóth Kamilla              12. E

Besenyei István          10. A

Verhóczki Szabolcs    10. A

Lukács Tamás             9. A

Fülöp Csaba               9. A

 

      

     

 

 

 Kötelesné Sebe Éva

 

DÖK-tanár

 

 

 

 

 

További cikkeink...

  1. DÖK