Nyitvatartási idő

H - P: 6:00 - 20:00

Ügyfélfogadási idő

H - P: 8:00 - 15:00 

INGYENES nyelvi képzések

SZENT LÁSZLÓ ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

adószáma, amire az SZJA 1 %-a utalható:

18516108-1-05

Bsz: 11734107-20122188


 Nagy Lajos Alapítvány

Adószám: 18430512-1-05

 

Fogadóóra időpontok

1498842
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
25
832
857
1489554
27245
49542
1498842

Egészségnap 2017.

„A szellemi és testi egészségért”

Egészségnap a gimnáziumban                                 2017. június 15.

 

Az utolsó tanítási napra a természettudományi és a testnevelés munkaközösség a szellemi és a testi egészség megőrzését szolgáló egészségnapot szervezett a diákok és a kollégák számára.

Ezen a délelőttön 8:00 és 12:00 óra között 11 helyszínen minden osztály részt vett valamilyen programon. A 7., a 8. hatosztályos és a 9. nyelvi előkészítős osztályok, miután Kovács István őrnagy interaktív előadása révén megismerhették a biztonságos közlekedés szabályait, kerékpáros ügyességi versenyen vettek részt. A 9. évfolyamos diákok a régi hagyományokra visszatekintő Gólya atlétikaversenyen mérhették össze erejüket, gyorsaságukat. Kihasználtuk a tanuszoda adta lehetőséget is, ahol a 10. évfolyamos osztályok csapatai játékos sorversenyen „vizeskedtek”. Ugyanebben az időben osztálytársaik két „szárazföldi” csapatot alkotva a különböző tantárgyak kreatív feladatait oldhatták meg az iskola kistornatermében. Mozgásra csábítottuk a 11. évfolyamos tanulókat is, forgószínpadszerűen: Juhász László tanár úr irányításával néptáncot tanulhattak, megnézték a közeli TOP GYN Fitnesztermet, ahol személyi edző vezetésével kipróbálhatták a különböző izomcsoportokat megmozgató gépeket, valamint fantasztikus latin-amerikai hangulatot idéző zenére zumbázhattak a nagytornateremben iskolánk egykori tanítványa, Kaló Annamária vezetésével. Ezen kívül három teremben előadásokat kínáltunk az osztályoknak:

·         a díszteremben Szitta Tamás, a Bükki Nemzeti Park egykori dolgozója A veszélyeztetett állatok aktív védelme Észak-Magyarországon címmel mutatta be, milyen figyelemre méltó eredményeket értek el ezen a területen,

·         ugyanitt az utolsó órában Molnárné Csirmaz Erzsébet, az ÁNTSZ egészségfejlesztő munkatársa a szexuális úton terjedő betegségekről beszélt-beszélgetett a 11. évfolyamos diákokkal;

·         ezekkel párhuzamosan a fizikai előadóban Vargáné Dolniczki Tímea osztályvezető, dietetikus és Vas Mónika egészségfejlesztő munkatárs (ÁNTSZ) a dohányzás és a vízipipa, illetve az energiaitalok és az alkohol élettani hatásaival ismertették meg a 10. évfolyamos tanulókat;

·         a történelmi előadóban olyan diákjaink (Lengyel Lilla és Radványi Júlia 10.A, Sándor Loisz 11.A) mutatták be prezentációikat, akik az Eszterházy Károly Egyetem által kiírt TDK pályázaton szép eredményeket értek el. Témáik között a mese személyiségfejlesztő hatása, a deviancia, a magyar cosplay kultúra szerepeltek.

Az iskola orvosi rendelőjében Molnárné Csirmaz Erzsébet CO-mérést, Tóthné Szalóki Szilvia védőnő vércukor- és vérnyomásmérést végzett a 10.A és a 10.C osztályos tanulóknál.

Remélem, mindenkinek jól telt az utolsó nap az iskolában. Minden közreműködőnek, előadónak, segítőnek, kollégának és diáknak köszönöm a részvételt, és nagyon jó pihenést, feltöltődést kívánok a nyári szünetre.

 

Pál Ilona

Fényképek