Nyitvatartási idő

H - P: 6:00 - 20:00

Ügyfélfogadási idő

H - P: 8:00 - 15:00 

INGYENES nyelvi képzések

SZENT LÁSZLÓ ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

adószáma, amire az SZJA 1 %-a utalható:

18516108-1-05

Bsz: 11734107-20122188


 Nagy Lajos Alapítvány

Adószám: 18430512-1-05

 

Fogadóóra időpontok

1498844
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
27
832
859
1489554
27247
49542
1498844

Természettudományi munkaközösség

TERMÉSZETTUDOMÁNYI MUNKAKÖZÖSSÉG

 

A munkaközösséget a biológia, kémia, illetve a földrajz tantárgyat tanító kollégák alkotják. A négy állandó tag mellett a vállalt feladatok ellátásába évek óta besegít egy földrajz szakos óraadó kolléganő is.

Tagok:

Kelemen Beáta: biológia – kémia

Molnár János: biológia – fizika – tánc és dráma

Pál Ilona: biológia – földrajz

Vincze Péter: testnevelés – biológia

Vajdovicsné Novák Piroska: földrajz.

Közösségünk azért munkálkodik, hogy a fiatalok megszeressék a természettudományos tárgyakat, felismerjék azok hétköznapi életükben is hasznosítható ismereteit, hogy környezet- és egészségtudatos felnőttekké váljanak, felelősséggel viseltessenek az őket körülvevő világgal szemben, sőt meglássák annak szépségét is.

Iskolánk – biológiából és földrajzból is – biztosítja az emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozásokat, melyek révén segítjük például az egészségügyi (orvosi/fogorvosi/gyógyszerész/dietetikus), tanári, agrár, geográfus pályára készülő tanulók továbbtanulását.

Munkaközösségünk TÁMOP-os, illetve tehetséggondozó - tehetségfejlesztő pályázatok megvalósításába is aktívan bekapcsolódik.

Évek óta részt veszünk az őszi Less Nándor Emléktúrán, diákok, tanárok, családok egyaránt. Szervezünk vetélkedőket, esszéíró versenyeket egy-egy nevezetes naphoz (Állatok, Víz, Űrhajózás, Madarak és fák, Föld Világnapja/Napja) kapcsolódva. Meghívott vendégeink (egyetemi, főiskolai tanárok, meteorológiai intézet munkatársa, természetvédelmi őr, háziorvos) színes prezentációval, kísérletekkel fűszerezett előadásai is segítik tágítani a diákok látókörét, a természeti-társadalmi környezetről szerzett tudását.

A tanórán kívüli ismeretszerzést segítve szervezünk különböző „szakmai” kirándulásokat, például bányalátogatás, Nemzetközi Űrkiállítás megtekintése, Kutatók éjszakája programjain való részvétel.

Rendszeresen biztosítjuk a vállalkozó kedvű diákok számára az egyéni, illetve a csapatversenyeken való részvétel lehetőségét is (például OKTV, Integrált Természettudományos Verseny, Bugát Pál Országos Középiskolai Természetismereti Műveltségi Vetélkedő; Diákkonferencián előadás tartása).

Kapcsolatot ápolunk felsőfokú intézményekkel is, melynek keretében hallgatókat fogadunk (korábban iskolánkban végzett diákjaink közül is többen visszajönnek) tanítási gyakorlatra, színesítve a diákok mindennapjait. A feladat ellátásának szakmai hátterét a gyakorlatvezető mentortanár szakvizsgával rendelkező kolléganő biztosítja.