Nyitvatartási idő

H - P: 6:00 - 20:00

Ügyfélfogadási idő

H - P: 8:00 - 15:00 

INGYENES nyelvi képzések

SZENT LÁSZLÓ ALMA MATER ALAPÍTVÁNY

adószáma, amire az SZJA 1 %-a utalható:

18516108-1-05

Bsz: 11734107-20122188


 Nagy Lajos Alapítvány

Adószám: 18430512-1-05

 

Fogadóóra időpontok

1626977
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
734
1088
1822
1614540
44152
50955
1626977

Német munkaközösség

A német munkaközösség tagjai:

 

Gattyán Éva munkaközösség-vezető, német-magyar

Gombáné Ludwig Holde Sonja, német

Krajnyákné Barna Anikó, német-spanyol

Gálné Miklovics Anikó, német

Kötelesné Sebe Éva, német-magyar

Fügedi Dóra, német-közgazdaságtan

Rigó Attila, német-történelem

 

Állandó tagjaink mellett 1-2 óraadó tanár is segíti munkánkat.

 

- Minden évben karácsonyi műsorral és vetélkedővel kedveskedünk az általános iskolás gyerekeknek

- Részt veszünk az egri Eszterházy Károly Egyetem által szervezett szépkiejtési versenyen, valaminta miskolci TELC szervezésében az idegen nyelvű szavalóversenyen

- Kapcsolattartás Mezőkövesd németországi testvérvárosával, Bad-Salzungennel, valamint az osztrák Feldbach város szakközépiskolájával

- Bécsi kirándulások szervezése

- Próbaérettségi, kisérettségi lebonyolítása

 

·        

 

2017. német munkaközösség

 

 

 

Német Karácsony 2015.

 

 

 

Német diákok a Szent László Gimnáziumban 2013

 

    Mezőkövesd német testvérvárosa Bad Salzungen. A két város évtizedek óta ápolja a kapcsolatot. Sok mezőkövesdi fiatal, felnőtt, sőt idős ember látogatta már meg a kedves német városkát.

A iskolánk  diákjai három alkalommal jártak Bad Salzungenben. A németországi város gimnazistái most másodízben jöttek el városunkba.

    15 fiatal 3 felnőtt kísérővel érkezett hozzánk, s  szeptember első hetében 5 napot töltöttek nálunk. A csoport a Zsóry- Campingben kapott szállást. 12 gimnazista magyar diák folyamatosan kísérte őket a programokra. Ők lesznek a jövő évben „visszautazó” fiataljaink.

    A német diákok megtekintették gimnáziumunkat, ellátogattak a Zsóry fürdőbe, részt vettek a gépésztalálkozón, megcsodálták Mezőkövesd nevezetességeit. Jártak Egerben, majd egy teljes napot töltöttek el fővárosunkban. Csodálatos időben, a késő nyári napsütésben sétáltak Budapest utcáin. Időközben a magyar gimnazistákkal barátságot kötöttek. Diákjaink egyre többet beszélgettek németül, így a rendezvények (esti táncház, ismerkedés-  és búcsúestek) egyre inkább közössé váltak. Jó volt látni, hogy örülnek, boldogok, vidámak,  élvezik a programokat. Könnyekkel a szemükben köszöntek el egymástól. Természetesen internet segítségével  megmaradtak a kialakult kapcsolatok. Jövőre pedig magyar diákok utaznak. Nem is csoda, hogy így tanév elején ők már a tanév végét, a németországi kirándulást várják.

   Mi felnőttek csak elismeréssel szólhatunk diákjainkról. Kulturáltan szórakoztak, ügyesen kalauzolták németül is a vendégeinket. Kellett hozzá természetesen segítség: Mezőkövesd város támogatása (Önkormányzat, Képviselők, Matyó Népi Egyesület, Zsóry fürdő vezetése). Kellett a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola vezetőinek segítsége. Szükség volt a német munkaközösség, sőt a tanári kar több tagjának folyamatos munkájára. Megérte!

Köszönjük a diákok nevében.

Gálné Miklovics Anikó és Kötelesné Sebe Éva

          szervező némettanárok.