Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 49 500 033

Országos siker

 
   

 

Országos siker a Bonus Intra Történelemversenyen

A Bonus Intra Országos Történelemverseny a 2019/2020-as tanévben tizedik alkalommal került megszervezésre. A verseny több dologban is eltért a megszokott történelemversenyektől. Az egyik ilyen, hogy a Bonus Intrát a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diákjai szervezik és a Rubicon című történelmi folyóirat, a végső elbírálást pedig nagyszerű szakemberekre, neves történészekre bízzák. 

A verseny 9 -13. évfolyamos diákok számára került meghirdetésre, a középiskola típusától, és a tagozattól függetlenül.

Az idei év témája a második világháború volt. Az első, online fordulóban stratégiai készségeket és lexikális tudást is mérő feladatokat kellett megoldani. A második fordulóban egy 5-8 oldalas esszét kellett elkészíteni a továbbjutó diákoknak a témához kapcsolódóan.

Az országos döntőt április 4-5-én rendezték volna Budapesten, de a járványügyi helyzet miatt online módon lett lebonyolítva, videochat formájában. A diákoknak egy prezentációt kellett készíteni, melyben bemutatták az esszéjüket, majd a zsűrit alkotó neves történészek, történelemtanárok kérdéseire kellett válaszolni.

Iskolánkból két 10.b osztályos diák jelentkezett a versenyre, ahol az országos 8. helyezést szerezte meg Molnár Ákos, és a 9. helyezést Hajnády Csongor. Felkészítő tanáruk Nemesné Jóvér Mária .

Eredményükhöz gratulálunk!

 

Molnár Ákos                                                              Hajnády Csongor