Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 49 500 033

Lezajlott az OKPV országos döntője

Lezajlott az OKPV országos döntője

2021. március 26-án zajlott le a döntő online. Előtte 120 órával kapták meg a csapatok a feladatot: Mátyás királynak kellett tanácsot adni egy krízishelyzetben, azt prezentálni megadott szempontok szerint, majd a zsűri keresztkérdéseire válaszolni.

A perezentáció után a chatszobákban beszélgethettek, játszhattak a csapatok egymással. Jó társaságban voltak diákjaink pl. a budapesti Fazekas, Trefort, Berzsenyi, a veszprémi Lovassy, pécsi Babits, szegedi Radnóti tanulóival.

Bár alaposan felkészültünk, lelkesen prezentáltunk, végül nem kerültünk be az első négy csapat közé, de egy izgalmas, játékos és tanulságos versenysorozaton vagyunk túl.

                                                     Dr. Tóthné Hegyi Valéria

felkészítő tanár

A csapattagok véleménye:

 „Félve vágtam bele a versenybe, mert teljesen másnak tűnt, mint amilyenekben eddig kipróbáltam magam. Valóban teljesen más volt, de sokkal jobban éreztem magam, hiszen egy olyan csapatba csöppentem, akikkel könnyen tudtam együtt dolgozni, felhasználhattam kreativitásomat és egy-egy történelmi esetet sokkal részletesebben ismerhettem meg, amiből rengeteget tanultam. Ha lehetőségem lesz rá, mindenképp szeretnék jövőre is indulni és mindenkit arra biztatok, hogy próbálja ki!” Farkas Lili (11.B)

„Azoknak a diákoknak ajánlom ezt a versenyt, akik nem csak megtanulják a történelmet, hanem el is gondolkodnak rajta, milyen reális variációi vannak a múlt történéseinek. Szükség van kreativitásra, beleélésre. Mindezek pedig jól fejleszthetők, hiszen csapatban lehet dolgozni!” Molnár Ákos (11.B)

„Sosem vettem részt még ilyen fajta versenyen, teljesen új volt számomra. De minden egyes percét imádtam, mert érdekesek voltak az esetek, és azok kidolgozása közben rengeteget tanultam. Csak ajánlani tudom a  diáktársaimnak!” Petrán Benedek (11.C)