Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 49 500 033

Határtalanul

  1. HAT-19-01-0264               A MATYÓFÖLDTŐL A MAGAS TÁTRÁIG

 

HATÁRTALANUL a Felvidéken

 

 

  A Szent László kisgimnazistái a Határtalanul program keretében utaztak a Felvidékre  2019 szeptemberében, hogy megismerjék a térség természeti, történelmi, irodalmi értékeit. Tartalmasan, gyönyörű őszi időben telt a négy nap.

  Tornaalján, a Kazinczy Két Tannyelvű Általános Iskolában bemutatták diákjaink Mezőkövesd nevezetességeit, illetve az iskolánkat. A tornaaljai diákok prezentációjából megismertük az iskola életet. Később módunk volt  bejárni az intézményt. Majd a gombaszögi barlangba látogattunk, ahol a szalmacseppkövek csodálatos világát csodáltuk meg. Később utunk  Betlérre vezetett, az Andrássy-kastélyba. Az Andrássy-mauzóleumban emlékkoszorút helyeztünk el Andrássy Franciska grófnő síremlékénél. Késmárkon Thököly Imre sírhelyénél is emlékeztünk, elénekeltük a Himnuszt. A csodálatos időben megnéztük Késmárk, majd Igló és Lőcse nevezetességeit. A szepesváraljai gejzíreknél e sajátos természeti jelenségek világát, működését vizsgáltuk. Tátralomnicra utazva pedig a Természettudományi Múzeumban időztünk – csodáltuk a fölénk magasodó,  már hósapkás hegycsúcsokat. Az utolsó napunkat Kassán töltöttük, a Rodostó-házban és a dómban. Ha Kassán járunk, soha nem mulasztjuk el, hogy emlékezzünk Rákóczi fejedelem sírhelyénél emlékkoszorúval, a Himnusszal, verssel.

Mindeközben folyamatosan dolgoztak a csoport „kis idegenvezetői”, akik már otthon felkészültek a látnivalókból. Illetve az adott történelmi eseményhez kötődve versekkel is készültek a diákok. Csoportmunka is folyt folyamatosan a négy nap során - négy csoportban (Felvidéki csavargók, Rozsnyói bányászok, Tátrai túrázók, Gombaszögi barlangászok J).

   A felvidéki Határtalanul program sikerességét sok minden szolgálta: a szép időn túl a kedves csoportvezetőnk-idegenvezetőnk, illetve a diákjaink felkészültsége, érdeklődése, együttműködése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. HAT-19-02-0061               VEGYETEK PÉLDÁT HAZÁNK NAGYJAIRÓL!
  2. HAT-19-03-0116               VERECKE HÍRES ÚTJÁN JÖTTEM ÉN
  3. HAT-19-02-0084               SZÉKELYFÖLD KINCSEI

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'zip' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: